Nyheter

Bokslutskommuniké 2021

JULI-DECEMBER 2021

  • Intäkterna uppgick till 1,9MSEK (3,0)
  • Aktiverat arbete för egen räkning 2,0MSEK (2,0)
  • Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -0,4MSEK (-0,8)
  • Resultatet efter skatt uppgick till -2,5MSEK (-3,3)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,04SEK (-0,10)

JANUARI-DECEMBER 2021

  • Intäkterna uppgick till 3,6MSEK (7,1)
  • Aktiverat arbete för egen räkning 4,0MSEK(4,5)
  • Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -2,0MSEK (-0,6)
  • Resultatet efter skatt uppgick till -5,9MSEK (-5,2)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,08SEK (-0,15)

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ANDRA HALVÅRET

Beslut om omvänt förvärv. Willak AB avser omstrukturera verksamheten. Avsikten är att överlåta den nuvarande verksamheten i sin helhet till ett helägt publikt bolag. Styrelsen avser föreslå till årsstämman 2022 att detta helägda dotterbolag till 100% utdelas till aktieägarna, där 1 aktie Willak AB ger 1 aktie i det nya bolaget.

VD-KOMMENTAR

Verksamheten 2021

Willak AB har under 2021 vidareutvecklat produktionslinan med ytterligare funktioner för att kunna öka kapaciteten och säkerhetsställa kvalitén i den löpande produktionen. Linan är nu försedd med 7 st olika stationer som tillsammans möjliggör en mer industriell produktion. Starten av linan har försetts med kranar som underlättar montaget och förflyttning av material. I slutet av linan har stationer för slutmontering av väggelement samt förberedelser för packning införts.

Väggelementen flyttas när de är färdigbyggda direkt till väggpallen i linan. När väggpallen är helt färdig körs den ut på räls utomhus för vidare hantering utomhus. Med dessa åtgärder har behovet av användandet av truckar i produktionen av väggelement eliminerats. Truck behövs endast för att flytta färdiga väggpallar som ska ställas i lager utomhus. Linan är 70 m lång och har alla de funktioner som krävs för att montera väggelement på ett effektivt sätt med integrerade funktioner för kontroll av produktionen. Det är ytterst osannolikt att ett väggelement monteras ihop felaktigt. Detta är en viktig parameter i WilLak's relation med kunder eftersom produktens kvalité & leveranssäkerhet kan säkras oberoende av produktionsvolymen.

Produktion av flerbostadshus är komplex då varje projekt är unikt. Ett omfattande arbete krävs för att skapa underlag för produktion, ritningar skall också skapas för kundens godkännande, ritningar som användes på arbetsplatsen.

Willaks nya IT-baserade program utför mycket av arbetet med automatik, vilket innebär att processen med att färdigställa underlag till kund och produktion väsentligt har förenklats och framför allt blivit skalbart. Information och data som krävs är en modell i konstruktionsprogrammet, med elementindelning för varje huskropp samt alla öppningar och stålpelare placerade i korrekt position i varje väggelement. Resterande arbete sker sedan automatiskt.

Ritningar genereras utifrån modellen och sändes till kund för granskning. När granskningen är färdigställd är såväl ritningar som data i modellen godkänd. Därefter används informationen till att generera produktionsritningar och alla profiler för varje enskilt väggelement i form av materialkit.

Viktiga instruktioner till produktionen stansas in på respektive profil beroende på vid vilken station montage sker, information som litteran för fönster i de profiler som används vid fönsteröppningar. Informationen underlättar arbetet för montören då den finns nära till hands på respektive profil.

Även bockning av profiler har förbättrats genom att bockprogram och mått numera finns på profilerna. Sammantaget så förenklas organisering och hantering av allt material som krävs för att bygga väggelementen.

Utvecklingen har lett till att Willak kan öka produktionsvolymen kraftigt.

Leveranser har fortgått till Willaks huvudkund BAB Bygg AB och resterande tid har tillägnats vidareutveckling av produkten samt produktionslinan.

Bolaget har fortsatt förtroende på marknaden och ser stora möjligheter till att erhålla uppföljningsorder från tidigare befintliga kunder.

Willaks utvecklingsarbete har resulterat i att bolagets produkt fått ett större erkännande på marknaden.

Vid årsskiftet hade bolaget 4 MSEK i ordervärde.

Martin Axelsson

VD

Den kompletta rapporten finns att hämta på bolagets hemsida.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Axelsson, VD
Telefon: +46 73 246 74 14
E-post: martin.axelsson@willak.se

Jan Axelsson, styrelseordförande
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@willak.se

Information

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2022 kl. 08:30

Kort om WilLak

WilLak är en leverantör av smarta byggsystem till byggbolag som i första hand bygger flerbostadshus. Bolagets byggsystem består av flera egenutvecklade produkter som tillsammans gör att byggnation av främst flerfamiljshus blir mer rationell än traditionella metoder. WilLaks egna produkter är prefabricerade utfackningsväggar och ett patenterat stålpelarsystem med tillhörande brandisolering. WilLak har själva utvecklat sina tillverkningsmetoder, vilket har lett till att Bolagets lösning överträffar konkurrenter som inhandlar komponenter från leverantörer med hänsyn till ledtider, kvalité och utvecklingspotential.

Bolagets aktier är upptagna till handel på Nordic SME.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.